Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Дніпро перебуває між трьома фронтами, евакуювалися понад 200 тисяч людей, – Філатов

06 апреля
06:24 2022


Дніпро через географічне розташування перебуває між трьома фронтами: південь Приазов’я, Харківський напрямок і Донбас. Наразі місто – це транзитний хаб, через який проходять евакуйовані.

Про це розповів мер Борис Філатов, пише “Суспільне”.

З початку повномасштабного вторгнення з Дніпра тільки залізницею виїхали 200 тисяч людей. Порахувати, скільки із них дніпрян – неможливо.

“По цифрах ми не розуміємо кількість транзиту, тому що порахувати неможливо: багато їдуть автобусами, багато — приватним транспортом. Обліку немає. Зараз йде зниження пасажиропотоку, скажімо так, але все залежить від ряду чинників”, – сказав Філатов.

Мер Дніпра прогнозує, що зараз кількість виїжджаючих збільшиться, адже прилетіло вже десять російських ракет. За його словами, на день з міста відходять три-чотири евакуаційних потяги.

“Інше питання – де їх розмістити? Це раз. Плюс, поясню вам, у чому основна проблема. Навіть аналітики кажуть про те, що незалежно від результату воєнних дій 20-30% біженців усе одно повертаються. Зараз люди назад у Харків поїхали, у Київ. Це людська психологія. Люди не можуть знайти себе на новому місці”, – пояснив Філатов.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Дніпро перебуває між трьома фронтами, евакуювалися понад 200 тисяч людей, – Філатов опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать