Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Дефіцит електроенергії збільшився: в “Укренерго” назвали причину

29 декабря
18:13 2022


Дефіцит електроенергії в системі станом на 28 грудня збільшився. Це пов’язано із зупинкою деяких блоків електростанцій через ворожий обстріл газової інфраструктури на сході.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву “Укренерго”.

Водночас, як зазначили в компанії, завдяки відносно теплій погоді вже четвертий день поспіль у нічні години не застосовуються обмеження споживання.

“Проте у підсумку наявної потужності в системі недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень”, – йдеться в повідомленні.

В “Укренерго” нагадують, що енергосистема країни за три останні місяці перенесла 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА росіян.

“Внаслідок цього об’єкти генерації та системи передачі зазнали масштабних та складних пошкоджень. Для їх відновлення необхідні значні ресурси та час”, – додають в повідомленні.

Енергетики звертають увагу, що ворог не збирається зупинятися у своїх намірах занурити країну в темряву, тож фахівці готуються до будь-яких можливих сценаріїв та за будь-яких умов будуть відновлювати енергосистему.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Дефіцит електроенергії збільшився: в “Укренерго” назвали причину опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать