Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Чи потрібні під час дистанційного навчання медичні довідки у школу

17 сентября
17:37 2022


Одна з умов допуску учня до школи – медичні довідки. Та через війну освітній процес на Дніпропетровщині зазнав змін. Замість очного навчання – здебільшого зустрічі онлайн. Відтак у батьківських чатах дискутують – чи доцільний профогляд та надання висновку про стан здоров’я дитини школі. Відповідь дали в обласній військовій адміністрації.

Аби отримати медичну довідку першачки мають пройти обстеження у вузькопрофільних спеціалістів. Іншим достатньо візиту до сімейного лікаря. Висновки медиків вносять у єдиний документ.

«Нерідко батьки сприймають такий документ як допуск або звільнення від фізкультури. Так, лікар проводить проби Руф’є-Діксона, оцінюючи фізичні можливості дитини. Втім, це лише один з аспектів», – пояснила начальник відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Наталія Шмалько.

Медик оглядає учня, вислуховує скарги. За необхідності направляє до кардіолога, офтальмолога чи іншого спеціаліста. Такі профілактичні огляди – це контроль здоров’я дитини та можливість не пропустити захворювання.

«Це правило не заради довідки. Воно в інтересах дітей. Батьки, незалежно від форми навчання, мають піклуватися про фізичний, емоційний стан чада. Тому такі обстеження обов’язкові до повноліття», – додала Наталія Шмалько.

Ще один важливий документ – карта профілактичних щеплень. Обидві довідки варто передати до навчального закладу.

«Цьогоріч ми не ставили вимог батькам. Та якщо дитина пройшла профілактичний огляд, просимо передати документи до школи. Проігнорували обстеження у лікаря – надолужте! У разі повернення до очного навчання треба бути напоготові», – сказав директор обласного департаменту освіти і науки ОВА Олексій Полторацький.

Цьогоріч дистанційно навчальний рік розпочали 762 школи Дніпропетровщини. Це 90% від їх загальної кількості.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Чи потрібні під час дистанційного навчання медичні довідки у школу опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать