Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

14 травня 2023 року у Дніпрі відбудится сольний концерт італійского композитора Мауріціо Біньоні

02 марта
23:03 2023

14 травня 2023 року у Дніпровському національному академічному українському музично-драматичномк театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудится сольний концерт італійского композитора Мауріціо Біньоні. Він був перенесен в зв’язку з війною на рік.

Мауріціо Біньоне – італійський піаніст і композитор, трансверсал і кросовер, що охоплює різні стилі, починаючи зі своїх ранніх композицій, не нехтуючи експериментами, але завжди зі спільною ниткою, що об’єднує його твори, саме тому він відчував потребу розвивати чітко визначену мелодичну лінію, і все це в рамках загальної базової системи, яка є частиною сучасної класичної музики. Його любов до природи, її чудес і відчуттів, які вона породжує, лежать в основі його музики. Своєю музикою Мауріціо промовляє до людських душ і встановлює з ними особливе співзвуччя, що створює відчуття емоційного та катарсичного благополуччя. Мауріціо також вважається одним з найцікавіших художників нової італійської сучасної сцени.

У 2019 році він розпочинає нове турне зі своїм новим проектом “No Border”, в якому Мауріціо грає з флейтисткою Оленою Кущій (концертмейстер флейти та солістка Одеського театру опери та балету – Україна) та віолончелістом Джорджо Гасбарро (концертмейстер віолончелі та соліст Театру Массімо в Палермо та Оркестру Сицилійської музичної академії). Його музика користується попитом і виконується музикантами по всьому світу, серед яких скрипаль Лаврентій Дінка (Берлінський філармонічний оркестр) та солісти Берлінської філармонії, американський концертний альтист Бретт Доубнер, російська концертна віолончелістка Майя Фрідман, італійська піаністка Джильда Бутта, італійський віолончеліст-соліст Лука Пінчіні, американський трубач-соліст Ральф Алессі, перша віолончель-солістка Кельнського оркестру ім. Гурзеніха Ульріке Шафер, концертмейстер і перший альт Філадельфійського віртуозного камерного оркестру Денніс Краснокутський, сербський концертмейстер Майя Райкович, джазова піаністка Ріта Маркотуллі, сінгапурський квартет Tan’g Quartet, тріо “Сициліано” (за участю солістів театру “Массімо” (Палермо), Астанинський оперний театр, Камерний оркестр Новосибірської обласної філармонії та ін.

Його музика бере участь у багатьох фестивалях, таких як “Festival dei due mondi” в Сполето, Teatro Massimo в Палермо, Amici della Musica в Палермо, в Новарі, в Мілані, в Мазара-дель-Валло, в Трапані, в консерваторії в Палермо, в Перуджі, в Барі, в школі Аарона Копленда в Нью-Йорку, на фестивалі сучасної музики в Новосибірську (Росія), Round Top Festival (Техас), Festival of Gramado (Бразилія), Orestiadi di Gibellina (фестиваль сучасної музики), Womad, а також виконуються у найбільших концертних залах Італії, Німеччини, Франції, Англії, Бельгії, США, Японії, Австралії, Бразилії, Казахстану, Росії, Сінгапуру, Голландії, Китаю, України та ін.

У квітні 2021 року сольний фортепіанний твір “Let life surprise you” посів 1 місце у бразильському чарті класичної музики Itunes Top 200, а у серпні 2021 року сольний фортепіанний твір “Sussurri” – 2 місце. У червні 2021 року три його твори увійшли до чарту класичної музики Itunes у Німеччині, посівши 21, 23 та 27 місця у чарті з творами “Follow Me”, “The wind and the rose” і “Black sea”.

Його останній проект “Внутрішні роздуми” для фортепіано соло має великий успіх в Італії, Німеччині та Нідерландах. “Внутрішні роздуми” – новий звукозаписний проект Мауріціо Біньоне, інтимна розмова з фортепіано, щоденник, сповнений спогадів і переживань, подорож у свою пам’ять і свої майбутні бажання, а також роздуми про життя і людські стосунки, про звуки природи і її естетичні рухи, концерт, заснований на внутрішніх роздумах, глибокі і духовні роздуми, роздуми, які Мауріціо хоче донести до нас, щоб знову привернути увагу до відносин між людиною і живим світом навколо нас, відносин, які все ще можливі, незважаючи на жадібність деяких людей, що не обіцяє нічого хорошого, але Мауріціо – артист, який не ставить обмежень, і його концерти стають закликом для всіх нас. Щоденник, однак, складається не лише з музичних нот…

На концерті буде представлений справжній блокнот, в якому Мауріціо записував свої думки. Під час виступу Маурісіо прочитає свої твори, сповнені пристрасті та почуттів, і змусить глядачів розділити його власні емоції.

Купити квитки можливо на сайтах Кontramarka.ua або Concert.ua.

Запись 14 травня 2023 року у Дніпрі відбудится сольний концерт італійского композитора Мауріціо Біньоні опубликована здесь — Dnepr.com — Головний портал новин Дніпра.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать