Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Хакери здійснили потужну атаку на державні сайти Бельгії

04 мая
23:44 2021

Державні сайти, студентські мережі та телевізійні служби Бельгії у вівторок пережили безпрецедентну для цієї країни за розмахом DDoS-атаку, в результаті чого виникли відчутні перешкоди у діяльності відповідних структур.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у вівторок в бельгійському виданні VRT.

«Інтернет-компанія Belnet постраждала від кібернетичної атаки у вівторок після обіду. Це означає, що декілька державних сайтів, включаючи сайт прем’єр-міністра Александра Де Кроо та сайті податкової служби міністерства фінансів, почали працювати або надто повільно, або взагалі виявилися недоступними. Декілька засідань на рівні комісій Федерального парламенту були скасовані, і онлайн система запису на резервну чергу вакцинації була виведена з ладу на дві години. Триває розслідування інциденту для виявлення винних в нападі», — йдеться у публікації.

Першою факт кібернетичного нападу виявила сама компанія Belnet, яка зіткнулася із спамом у вигляді багатьох тисяч запитів, які практично зупинили роботу значної кількості сайтів з доменом «.be». При цьому Belnet, окрім державних установ, обслуговує також університети та інші вищі навчальні заклади. Це призвело до того, що система дистанційного навчання виявилася паралізованою.

Сама компанія-провайдер назвала цю атаку «безпрецедентною» за масштабом, хоча визнала, що під час кібернетичного нападу не була зламана або викрадена жодна база даних. Розслідування інциденту триває.

Источник: ukrinform.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать