Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

«Всеукраїнська школа онлайн» змінює платформу

09 октября
11:33 2020

ТРИВАЄ МОДИФІКАЦІЯ ПРОЄКТУ «ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН», ФУНКЦІОНУВАННЯ ЯКОГО ЗАПЛАНОВАНЕ У ФОРМАТІ ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМИ

Спільно з Міністерством цифрової трансформації України та міжнародними партнерами опрацьовується питання продовження та модифікації проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

За попередніми робочими домовленостями підтримка та технічний супровід цієї онлайн-платформи забезпечуватиметься структурою, підпорядкованою Міністерству цифрової трансформації України, змістовне наповнення – Міністерством освіти і науки України.
Платформа створена на базі OpenEdX. На ній сьогодні успішно працюють такі освітні ресурси, як Прометеус, EdEra. Отже, інтерфейс і функціонал є знайомим для багатьох вчителів і учнів. Багато країн використовують OpenEdX як свої власні освітні національні платформи (Іспанія, Ізраїль, Польща, Саудівська Аравія та інші).

На цій платформі будуть зібрані відеоконтент, тестові завдання, матеріали для вчителів, курси для підвищення кваліфікації вчителів. Вже є демо-версія відповідної платформи, яка готова до наповнення контентом. Наразі триває організація закупівель контенту (необхідні нормативно-правові акти щодо проведення закупівель перебувають на погодженні в центральних органах виконавчої влади).

Також МОН веде перемовини з міжнародними партнерами щодо підтримки проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» та залучення до нього всіх зацікавлених.

Источник: pedpresa.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать