Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

В Україні зросла кількість кібершахрайств через перехід на роботу онлайн

19 января
16:57 2021

Через перехід у 2020 році на роботу у форматі онлайн великої кількості громадян та компаній зросла кількість онлайн-шахрайств і відповідно звернень до кіберполіції.

Про це під час міжнародної конференції «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики» повідомив перший заступник голови Департаменту кіберполіції Національної поліції Сергій Кропива, передає кореспондент Укрінформу.

“Кількість звернень до Департаменту кіберполіції зросла в рази, але ми вважаємо, що це пов’язано з двома факторами. Перший це те, що в поточному (2020 — ред.) році переважна більшість громадян та компаній перейшли на онлайн-сферу, і даною діяльністю зацікавилися кібер-злодії, кібер-шахраї”, — сказав Кропива.

Інша складова великої кількості звернень, за словами Кропиви, пов’язана роботою підрозділів Нацполіції по інформуванню громадян про те, яким чином та в яких випадках вони мають можливість звертатися до підрозділів кіберполіції.

“У підрозділі функціонує сервісна служба, і ключовим її завданням є те, що громадянам не потрібно йти у відділки поліції, а вони онлайн можуть подати відповідне звернення до підрозділів НПУ”, — зазначив Кропива.

Источник: ukrinform.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать