Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

В Україні шахраї налагодили ефективну схему виманювання у громадян грошових коштів

21 апреля
04:13 2020

"Як не дорожня аварія, так коронавірус": українських аферистів навряд чи щось може зупинити на цій землі. Стало відомо, що аферисти знайшли новий спосіб виманювати гроші у громадян, скориставшись "послугами" пандемічного збудника COVID-19.

Про схему стало відомо з публікації "РБК-Україна". Повідомляється, що на тлі емоційної напруги серед українців, які переживають з приводу поширення нового коронавірусу, аферисти стали здійснювати дзвінки на мобільний телефон і повідомляти про госпіталізацію родича абонента.

Як правило, шахраї представляються лікарем, який починає квапити "жертву афери" в терміновому перерахуванні коштів, для своєчасного початку лікування. Після того, як потерпілий від шахрайства переводять суму, аферисти зникають з поля зору назавжди.

Однак не тільки телефонні аферисти навчили відбирати на темі коронавірусу гроші у невдалих громадян. Інтернет буквально почав кишіти сайтами, що пропонують різні "противірусні" і профілактичні препарати. При цьому, "Замовлення" вони беруть тільки по 100% передоплаті. У цій ситуації ніхто вам не дасть гарантію, що: а) ви отримаєте дійсно якісний препарат, а не плацебо; б) що ви взагалі після перерахування фінансів хоч щось отримаєте. У зв'язку з усім вищевикладеним, варто нагадати, що у ваших родичів, "потрапили в біду", в 99,9% є мобільний телефон, а препарати взагалі необхідно спочатку обговорити зі своїм сімейним лікарем і отримати офіційний "відмах" від нього на придбання ліків.

Источник: aspi.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать