Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

В Інституті Патона створили 3D-принтер для виробництва комплектуючих

21 июля
15:47 2021

В Інституті електрозварювання ім. Патона вперше в Україні розроблено обладнання для пошарового виготовлення металевих виробів заданої форми та структури методом електронно-променевого 3D-друку.

Про це повідомляє прес-служба Національної академії наук України.

Як повідомляється, обладнання призначене для використання на українських авіабудівних та турбінобудівних підприємствах. Автори розробки ‒ завідувач відділом фізичних процесів, техніки та обладнання для електронно-променевого і лазерного зварювання Інституту електрозварювання ім. Патона, член-кореспондент НАН України Володимир Нестеренков та науковий співробітник цього відділу Владислав Матвійчук.

«На відміну від більшості традиційних технологій обробки, адитивні технології в поєднанні з програмним забезпеченням для автоматичного проєктування дають змогу виготовляти вироби заданої форми з унікальними властивостями, які неможливо отримати в інший спосіб, а також зменшують витрати матеріалу та час виробництва і виходу виробу на ринок», ‒ йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що нова розробка буде застосовуватися на підприємствах турбінобудування та авіакосмічній промисловості України.

Источник: donpatriot.news

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать