Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Українцям розповіли, як заборонити месенджеру Viber стежити за ними

29 марта
12:23 2021

Давно відомий факт, що Viber найпопулярніший месенджер в Україні. Viber, як і всі інші месенджери та соціальні мережі, збирає інформацію про своїх користувачів і часом невідомо, що саме він знає про нас. Зараз же українцям розповіли, як заборонити месенджеру Viber стежити за нами, щоб вберегти максимум конфіденційної інформації від поширення в мережі.

І так, щоб приструнити Viber, необхідно перейти в сам месенджер та натиснути на Додатково (зправа знизу). Після цього вам відкриється Меню, де необхідно шукати Параметри.

Якщо знайшли Параметри, то переходимо туди і там відкриється ще одне меню. В цьому переліку шукаємо пункт Конфіденційність. Зараз шукаємо Особисті Дані, які розміщуються майже в кінці списку. Вибираємо Особисті дані і бачимо три пункти, а саме:

-Збирати Аналітику
-Дозволити персоналізацію контенту
-Дозволити службі визначення точного розташування

У вас можуть бути активовані всі ці три пункти, які (в нашому випадку) необхідно вимкнути. Таким чином, ви дещо обмежили можливості відстеження месенджера Viber, який і так багато чого знає про вас.

Для чого Viber стежить за вами таким чином? Фактично, таким способом вони підлаштовують рекламу під вас, що збільшує ймовірність переходу на неї. В цьому вся суть персоналізованої реклами.

З іншої сторони, невідомо, що ще Viber знає про своїх користувачів, та в яких цілях використовується отримана інформація.

Источник: itech.co.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать