Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

У Великобританії уряд заохочує бізнес пересідати на електромобілі шляхом пониження податкових ставок

27 января
20:18 2021

У Великобританії ніколи не було кращого часу, щоб вибрати електромобіль (EV) як службовий автомобіль, адже податкові знижки не діятимуть вічно

Якщо ви збираєтеся у Великобританії змінити службовий автомобіль, зробіть собі послугу – подумайте про перехід на електромобіль (EV). Ви можете заощадити невелике багатство на податках.

Уряд Великобританії наполегливо наполягає на купівлі електричних автомобілів, оскільки у країні буде діяти заборона на продаж нових бензинових та дизельних автомобілів з 2030 року.

Одним із важелів розпорядження уряду є оподаткування

У випадку з електричними автомобілями, він використовує основу з низьких податкових платежів, щоб заохотити водіїв службових автомобілів повернути ключі від бензину або дизеля та замість цього вибрати електромобіль.

Можливо, не існує такого поняття, як безкоштовний обід, але ви можете отримати безкоштовне авто. Принаймні, ви це можете, якщо ви купували електромобілі в податковому році 2020/21.

На початку податкового періоду 2020/21 рр. уряд Великобританії знизив ставку податку на прибуток (BIK) для електромобілів з 16% до 0%. Отже, хоча роботодавець все одно повинен забезпечити працівника достатнім бюджетом, щоб дозволити собі контрактні ставки найму, водій взагалі не платитиме податок за рік.

Для 2021/22 ставка становить 1%, для 2022/23 ставка становить 2%.

Поклавши це в контекст, міський автомобіль Hyundai i10, що працює на бензині, має викиди щонайменше 114 г / км, і тому він утримується в 26% податкової категорії на 2021/22 рік. Тож високопродуктивний позашляховик, такий як Jaguar I-Pace або Tesla Model 3, обійдеться водієві службового автомобіля дешевше в податках, ніж крихітне міське швидкісне авто.

З точки зору податків, немає жодної причини вибирати що-небудь, крім електромобіля, як службовий автомобіль. Однак є кілька речей, які можуть стати на заваді.

Постачання може бути проблемою для деяких моделей, і тоді варто врахувати вартість оренди. Взагалі, електромобіль набагато дорожче здавати в оренду, ніж бензиновий або дизельний автомобіль подібних розмірів. Тож щомісячного бюджету лізингу, який дозволяє ваша компанія, може бути недостатньо для покриття виплат за EV.

Тривалі подорожі є більш простими на бензині, дизелі чи гібриді, і якщо у вас немає де встановити зарядний пункт вдома, тоді запуск електромобіля не буде таким практичним варіантом.

Не з’являйся на вечірку запізно

Уряд, як правило, оголошує ставки податку на службові автомобілі протягом декількох років. Тож на даний момент, якщо не відбудеться зміна політики, ми знаємо, як оподатковуватимуться службові автомобілі до кінця податкового року 2024/25.

Що станеться після цієї дати, невідомо, але здається малоймовірним, що такі щедрі податкові ставки триватимуть нескінченно довго. Оскільки електричні автомобілі, як очікується, будуть отримувати дедалі більшу частку ринку ближче до 2030 року, податкові обмеження поступово знову піднімуться назад, щоб захистити прибуток, який інакше буде втрачений. Отже, якщо ви вважаєте, що EV може відповідати як вашому приватному, так і діловому водінню, це вагома причина зробити перехід швидше, ніж пізніше.

У довгостроковій перспективі поточну систему, засновану на CO2, потрібно буде замінити: як тільки більшість службових автомобілів більше не викидатимуть CO2, буде потрібна інша метрика, щоб визначити, хто що платить – і це, ймовірно, включатиме власників електричних автомобілів, які повинні внести свій внесок.

Источник: autoporady.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать