Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Туреччина пригрозила Facebook штрафами, якщо вона проігнорує новий закон про соцмережі

11 октября
07:43 2020

Туреччина заявила, що покарає Facebook наростаючими штрафами і може надзвичайно сповільнити платформу в країні, якщо компанія проігнорує новий закон про соціальні мережі, який може використовуватися для придушення інакомислення.

Як повідомляє Bloomberg, високопоставлений турецький чиновник сказав, що каліфорнійська компанія Menlo Park офіційно не повідомила уряду, чи буде вона призначати місцевого представника.

Вже 2 листопада гігант соцмереж зіткнеться з початковим штрафом в розмірі 10 млн лір ($1,3 млн), якщо він порушить правила. Далі штрафи будуть збільшуватися в міру продовження недотримання, сказав чиновник. Він додав, що турецький закон чітко визначає нові правила, і уряд планує забезпечити їх дотримання.

Видання FT раніше цього тижня повідомило, що Facebook заявив уряду Туреччини, що не дотримуватиметься закону, який набрав чинності минулого тижня і який має на меті посилити контроль над соцмережами, вимагаючи від компаній призначити представника в Туреччині та зберігати деякі дані від користувачів на локальних серверах.

Закон також вимагає від компаній соціальних мереж відповідати протягом 48 годин на запити щодо видалення контенту, що дозволяє владі блокувати доступ до всього, що вона вважає незаконним. Компанії, які вирішать не дотримуватись правил, також ризикують, що їх пропускна здатність Інтернету скоротиться на цілих 90%, що зробить платформу занадто повільною для використання. Турецьким фірмам може бути заборонено рекламувати такі соцмережі.

Зазначається, що ці заходи можуть дати уряду більше важелів впливу на критиків в країні, яка вже уважно стежить за соціальними мережами і раніше перешкоджала доступу до веб-сайтів, включаючи Twitter.

У Facebook в Туреччині нараховується близько 37 млн користувачів.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать