Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Трамп подовжив дію низки імміграційних обмежень

01 января
17:54 2021

Президент США Дональд Трамп подовжив до 31 березня 2021 року строк дії низки імміграційних обмежень, запроваджених відповідною прокламацією у червні.

Прокламація тимчасово призупинила в’їзд в країну для іноземних працівників із певним типом віз. Така імміграція «становить ризик для ринку праці США у часи спалаху коронавірусу», згідно з прокламацією. Йдеться про візи H-1B, яка дає право на роботу висококваліфікованим працівникам, зокрема у сфері ІТ, L-1 (видається для трансферу в рамках однієї компанії), H-2B (для малокваліфікованих працівників) та J-1 (видається учасникам освітніх програм), а також членам їх родин. В останньому випадку — J-1 — обмеження стосуватимуться лише тих, хто бере участь в програмах із робочим компонентом, таких як au pair чи «працюй та подорожуй», але не студентів. Прокламація передбачає виключення для медпрацівників а також у випадках важливих для національної безпеки.

Строк дії прокламації мав завершитись 31 грудня 2020 року.

Трамп обґрунтував необхідність подовження дії прокламації ризиками, які така імміграція створює для ринку праці США в умовах COVID-19. «Вплив COVID-19 на ринок праці Сполучених Штатів та на здоров‘я американських громад є питанням, яке продовжує створювати занепокоєння в сфері національної безпеки, — йдеться в заяві Трампа, виданій в четвер. — Поточна кількість нових добових випадків у світі, про які повідомляє Світова організація з охорони здоров‘я, наприклад, перевищує цифри червня і хоча доступ американців до терапії та вакцин зростає, вплив на ринок праці та громадське здоров‘я не був повною мірою реалізований».

В ході свого президентства Трамп виступав за посилення вимог до імміграції. Новообраний президент Джо Байден критикував політику Трампа в цій сфері, однак поки невідомо, які саме заходи адміністрації Трампа Байден планує переглянути.

Источник: ukrainian.voanews.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать