Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Техасець, який брав участь у штурмі Капітолію, «спалився» на сайті онлайн-знайомств

25 июля
22:55 2021

Підозрюваного у січневих заворушеннях на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні спіймали завдяки додатку для знайомств Bumble, повідомив телеканал CNN.

За даними телеканалу, 32-річний Ендрю Тааке з Х'юстона (штат Техас), перебуваючи 6 січня у американській столиці, спілкувався з різними жінками в додатку для знайомств. Одна з його співрозмовниць запитала, чи був він поблизу Капітолію, на що він відповів, що був там "з самого початку". На підтвердження своїх слів чоловік відправив кілька селфі, зазначивши, що провів у будівлі понад 30 хвилин.

Уже через кілька днів співрозмовниця техасця повідомила відомості про нього ФБР. Згідно скриншотам чату в Bumble, Тааке заявляв, що "мирно стояв" у Капітолії, однак, згідно із заявою на сайті Мін'юсту США, камери зафіксували участь техасця у ​​нападах на правоохоронців. Чоловікові пред'явлено низку звинувачень, в тому числі у нападі на поліцію.

Телеканал підкреслює, що це вже другий випадок, коли підозрюваний у зв'язку з січневим штурмом Капітолію потрапляє в поле зору влади завдяки онлайн-знайомствам. У квітні Мін'юст висунув звинувачення нью-йоркцеві Роберту Чепмену, який хвалився в Bumble тим, що "штурмував Капітолій". Співрозмовниця Чепмена написала у відповідь, що вони "не підходять один одному", і звернулася у ФБР зі скріншотом бесіди.

Нагадаємо, на минулих у листопаді 2020 року президентських виборах у США переміг кандидат від Демократичної партії, колишній віцепрезидент Джозеф Байден. Республіканець Дональд Трамп до останнього не визнавав поразки на виборах. Його прихильники 6 січня штурмували Капітолій після мітингу у Вашингтоні, робота Конгресу була перервана на кілька годин.

В результаті заворушень загинули учасниця демонстрацій і поліцейський, ще троє померли від причин, не пов'язаних з насильством. Після того як правоохоронні органи видалили учасників заворушень з будівлі Конгресу, конгресмени затвердили перемогу на президентських виборах Джо Байдена. Палата представників Конгресу винесла Трампу імпічмент за звинуваченням у підбурюванні до заколоту, але Сенат виправдав Трампа.

Источник: ukrrain.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать