Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Телефонна розмова з "банкіром" коштувала жінці 14 тисяч гривень

29 апреля
21:44 2020

14000 гривень саме стільки жителька обласного центру переказала на рахунок афериста. За допомогою вона звернулася до правоохоронців.

Схема за якою діяв пройдисвіт стара, але доволі дієва. Чоловік зателефонував до жінки й представився співробітником банківської установи. Він запевнив краянку, що з її рахунку не санкціоновано здійснили оплату. Але переживати не потрібно, адже кошти можна повернути, для цього їй необхідно зробити певні дії в мобільному додатку.

Тернополянка за підказками псевдопрацівника банку переказала 14 000 гривень в «кишеню» афериста. Вже згодом жінка зрозуміла, що її ошукали.

Відомості про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.

Ніколи і ні за яких умов не виконуйте з банкоматом дії, які вам диктує по телефону незнайомець.

Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

Источник: nday.te.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать