Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Телефонна розмова з "банкіром" коштувала чоловіку 12 тисяч гривень

27 мая
18:44 2020

Продавав мешканець Шумщини запчастини в інтернеті та на свою біду натрапив на аферистів. Тож, замість заробити – втратив власні гроші.

Схема проста: зателефонував потенційний покупець погодився купити товар, попросив номер картки. Вже через декілька хвилин дзвінок з банку.

Перш ніж застосувати свої хитрощі, шахраям спочатку потрібно приспати пильність потерпілого. І часто їм вдається це зробити, запропонувавши жертві вчинити певні для її ж користі. Найчастіше аферист повідомляє про виникнення проблеми з переказом коштів. Мета всієї афери – дізнатися персональну інформацію власника картки, необхідну для викрадення грошей з його карти.

Саме про таку проблему розповів шумчанину псевдобанкір. Попросив задля успішного зарахування грошей, уточнити деякі дані і повідомити код, що прийде на телефон. Жертва повідомила такі коди декілька разів. І кожного разу злодій викрадав певну суму з картки. Результат – втрата понад 12 тисяч гривень і заява в поліцію.

Власникам карток важливо запам’ятати правила безпеки:
– не повідомляти жодних даних стосовно банківського рахунку невідомим по телефону, адже для отримання переказу відправнику потрібно знати тільки номер карти і ваше ім’я;
– ніколи не називайте третім особам (в тому числі співробітникам банку, а також знайомим, друзям, родичам, продавцям в магазині) пін-код від вашої карти, а також секретні одноразові коди;
– якщо співробітник банку (особа що представилася ним) пропонує вам по телефону допомогти в проведенні якихось дій з картою наприклад, активувати в банкоматі, чи надати код з смс-ки – наполягайте на проведенні їх у відділенні банку.
“Зберігайте розсудливість”, – радить відділ комунікації поліції у Тернопільської області.

Источник: oblast-te.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать