Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Спустошили банківські рахунки українців на понад мільйон гривень: поліція затримала групу шахраїв

08 октября
20:43 2020

Правоохоронці затримали групу шахраїв, які ошукали громадян на понад мільйон гривень. Зловмисники телефонували своїм жертвам та представлялися працівниками банку. Вони повідомляли громадянам про блокування карти, а для її відновлення просили назвати усі персональні дані, після цього аферисти спустошували банківські рахунки.

Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомляє Кіберполіція.

"Зловмисники телефонували обраним жертвам та представлялися співробітниками банку. Шахраї повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про здійснення несанкціонованих операцій з їхніми банківськими платіжними картками та просили назвати усі персональні дані. Отримавши доступ до банківських рахунків – шахраї привласнювали кошти громадян", — йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що до складу злочинної групи, яка діяла на території кількох областей, входило п’ятеро осіб, троє з яких наразі відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

За попередніми підрахунками, потерпілим завдано збитків на понад мільйон гривень. Коло ошуканих осіб наразі встановлюється.

"Під час проведення семи санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження, а також у приміщенні однієї із виправних колоній Вінницької області, де відбувають покарання зловмисники, поліцейські вилучили банківські картки, мобільні телефони, SIM-карти та грошові кошти. Крім того, вилучено наркотичні засоби та пристрої для вживання наркотиків", — зазначають у кіберполіції.

Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Источник: tsn.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать