Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Штрафи АМКУ оброблятимуться автоматично

12 апреля
11:34 2021

Днями в Україні реалізували ініціативу, що дає змогу значно зекономити час при пошуку надійного підрядника та перевірці контрагента на предмет порушення антимонопольного законодавства. Тепер інформацію про штрафи крім сайту АМКУ відображає система YouControl у автоматизований спосіб.

Для чого це потрібно?

Співпраця з компанією чи ФОП, що має порушення законодавства у сфері конкуренції, може нести ризики: фінансові, репутаційні або навіть кримінальні. До прикладу, організація не дискваліфікувала постачальника в конкурентній процедурі, в той час як повинна була це зробити, і наразилася на низку порушень. Постачальник зірвав виконання замовлення, гроші “пішли”. До того ж інші учасники тендеру оскаржать закупівлю в суді та ініціюють перевірку Дежаудитслужби. За фактом порушень може бути відкрито кримінальне провадження. Якщо хочете працювати з добросовісними контрагентами, берете участь в тендерах та закупівлях, без перевірки не обійтися.

Голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська: “Законом про публічні закупівлі передбачено, що замовник має перевірити учасника тендеру на предмет допущених ним раніше порушень антимонопольного законодавства. Адже окремі такі порушення караються штрафом або взагалі забороною брати участь у торгах на 3 роки. У разі наявності учасника у списку йому мають відмовити. Поява ще одного джерела достовірної інформації – це безсумнівний бонус для замовників”.

Як побачити штрафи АМКУ за 30 секунд?

Наявність штрафів у контрагента система YouControl перевіряє за останні 12 місяців. Порушення законодавства у сфері економічної конкуренції відображається у вкладці “Експрес-аналіз” в досьє. Користувач системи може самостійно налаштувати перевірку під себе: із 110 факторів по ФОП і 518 по юридичних особах можна залишати активними тільки ті, що стосуються порушень Антимонопольного комітету. Кожен фактор, що відображає експрес-аналіз, – це штраф за відповідною нормою законодавства у сфері економічної конкуренції.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать