Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Шість українських телеканалів порушили мовний закон — омбудсмен

22 июля
01:58 2021

Нові норми закону про мову, передбачають, що мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна. Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови виявив 6 порушників.

Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови 16-17 липня провів моніторинг діяльності 28 телерадіоорганізацій. Виявилось, що шість українських телеканалів порушують мовний закон.

Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь у Facebook.

За результатами моніторингу порушення закону про державну мову було виявлено на телеканалах "Інтер”, “Україна”, “ICTV”, “Мега”, “НТН”, “К1”.

Найбільше порушень було виявлено на телеканалі "Інтер", відразу 6. Там показували російськомовні стрічки "Слідство вели", "Речдок", "Особливий випадок", "Лисиця і заєць", "Гостя з майбутнього", "Шерлок Холмс і доктор Ватсон", "Таїсія".

На телеканалі “Україна” виявили 5 порушень за показ фільмів "Помилковий лист", "Незабута", а також телесеріалів "Німа", "Втікачі" та "Дім Надії".

На телеканалах «Мега» та «ICTV» зафіксували по два порушення, а на «К1» та «НТН» — по одному.

Кремінь повідомив, що на інших телеканалах порушень закону щодо мови демонстрування фільмів не виявлено.

Також він додав, що вже направив лист до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням застосувати санкції до порушників. До того ж, мовний омбудсмен звернувся до самих телеканалів щодо «неухильного виконання норм» мовного закону.

Источник: pravdatutnews.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать