Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

СБУ викрила мережу анонімних онлайн-ресурсів, які надавали підробні результати тестів на COVID-19

18 мая
17:15 2021

Їхня вартість залежала від виду документа і терміновості виготовлення та в середньому становила 1000 грн.

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували в Києві мережу анонімних онлайн-ресурсів, які надавали підробні результати тестів на COVID-19. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«У ході досудового слідства співробітники СБ України задокументували, що мережу вебресурсів заснували у липні 2020 року двоє мешканців Київщини. Зловмисники приймали замовлення на виготовлення підроблених негативних результатів ПЛР-тестів на COVID-19 для виїзду за кордон. Також вони фальсифікували медичні довідки для отримання водійських прав і листки тимчасової непрацездатності з підробленими печатками державних та комунальних медичних закладів Києва», – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, щодня вдавалось продавати до 10 підробок. Їхня вартість залежала від виду документа і терміновості виготовлення, у середньому становила 1000 грн.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори зареєстрували кілька фіктивних фірм і відкрили банківські рахунки на підставних осіб, щоб отримувати кошти за підроблені документи. Передачу «довідок» замовникам здійснювали через служби експрес-доставки.

У ході проведення обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили і вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозри за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) та ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців) Кримінального кодексу України.

Источник: ms.detector.media

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать