Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

СБУ: проросійські агітатори брешуть про COVID-19 та сіють паніку в Україні

02 июня
09:33 2020

За період карантину кіберфахівці Служби безпеки України заблокували понад 2,6 тисячі спільнот з понад мільйонною аудиторією, викрили 385 інтернет-агітаторів, які поширювали різноманітні фейки про епідемію COVID-19. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

В СБУ повідомили, що 18 агітаторів діяли за завданням Росії. Вони "працювали" у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому, Конотопі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Жашкові. Російські спецслужби та керовані ними агентурні мережі тролів закликали до порушення карантину, проведення акцій протесту, силового захоплення влади та інформаційної підтримки таких неправомірних заходів.

Приміром мешканець Одещини регулярно у персональних сторінках у соцмережах закликав до приєднання західних областей до держав, що межують з Україною.

Інформацію стосовно виявлених 367 агітаторів СБУ спрямувала до Національної поліції. 160 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку або порушення громадського порядку. Протягом 2019-2020 років суди винесли 26 обвинувальних вироків щодо інтернет-пропагандистів.

Источник: aspi.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать