Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Румунія збирається заборонити Huawei брати учать у розгортанні 5G в країні

17 апреля
23:10 2021

Центристський уряд Румунії схвалив законопроєкт, який фактично забороняє Китаю і Huawei брати участь у розгортанні своєї мережі 5G. Як повідомляє Reuters, Європа перетворилася на поле битви в технологічній «холодній війні», яка розгорнулася між Пекіном і Вашингтоном.

«Уряд схвалив цей надзвичайно важливий для Румунії законопроєкт, закріпивши меморандум 2019 року, підписаний у Вашингтоні, а це означає, що Китай і Huawei виключені з будь-якого потенційного партнерства по 5G з румунською державою», – сказав член румунського комітету з питань інформаційних технологій та національної безпеки Павел Попеску.

Попеску сказав, що законопроєкт, який може бути схвалений в парламенті в найближчі тижні, є попередньою умовою для запуску тендерів на 5G в країні в другому півріччі року.

Відповідно до меморандуму уряди двох країн заявили в серпні 2019 року, що «в рамках підходу до безпеки, заснованого на оцінці ризиків, необхідна ретельна і повна оцінка постачальників 5G».

Агентство зазначає, що Румунія була вірним союзником Вашингтона ще до того, як вона приєдналася до Організації Північноатлантичного договору у 2004 році. Вашингтон розглядає Huawei як частину глобального механізму спостереження Комуністичної партії Китаю.

Своєю чергою Huawei, яка відіграє провідну роль в переході телекомунікаційного світу до бездротових технологій наступного покоління, неодноразово заперечувала шпигунство на користь китайської держави.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать