Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Росія вимагає від Google заблокувати новину про приховування реальної смертності

15 мая
18:43 2020

Роскомнагляд направив компанії Google повідомлення про необхідність заблокувати на сайті «МБХ медіа» новину, написану за статтею Financial Times про те, що реальна смертність у Росії від коронавірусу значно вища від офіційних даних.

Про це повідомляє «МБХ медіа».

У повідомленні йдеться, що вимога про блокування ґрунтується на рішенні Генпрокуратури від 13 травня 2020 року. Генпрокуратура постановила, що новина містить «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, які проводяться з порушенням встановленого порядку».

Повідомлення було направлено в Google, оскільки сайт видання знаходиться на хмарному хостингу Google Cloud Platform. У «МБХ медіа» ніяких повідомлень не отримували, стверджує редакція.

«Ми зобов'язані повідомити вам про те, що ви повинні видалити відповідний контент з вашого проєкту або зробити його недоступним в Росії», — заявили після цього в Google.

13 травня Financial Times випустила текст, в якому стверджувалося, що реальна кількість померлих від коронавірусу в Росії може бути вищою від офіційних даних на 70%.

У той самий день влада Москви заявила, що не включає понад 60% смертей заражених коронавірусом в офіційну статистику, оскільки ті сталися «від явних альтернативних причин».

Роскомнагляд 14 травня повідомляв, що перевіряє публікації про смертність у Росії, які вийшли в The New York Times і Financial Times раніше в травні.

Своєю чергою МЗС РФ вимагає від Financial Times і The New York Times спростувати публікації. За словами офіційного представника МЗС Марії Захарової, «в матеріалах автори не враховували офіційну позицію Росії на момент підготовки публікацій з висунутих претензій». Ідеться не про помилку журналістів, заявила вона, а про те, що вони «не були зацікавлені в пошуку істини».

Комісія Держдуми з розслідування фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи натомість заявила, що вимагають вжити заходів до видань, аж до позбавлення їх акредитації в Росії.

Источник: ukrinform.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать