Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Поліцейські затримали групу осіб, які заманювали клієнтів оголошеннями про надання інтимних послуг та вчиняли на них розбійні напади

16 февраля
17:40 2021

Видаючи себе за працівників правоохоронних органів, зловмисники, двоє з яких вже мають судимості, відбирали гроші за нібито нерозголошення обставин приватного життя потерпілих та не притягнення їх до кримінальної відповідальності. Наразі підозрюваним інкримінують злочини, передбачені ч.2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Усі п’ятеро затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу.

Встановлено, що учасники злочинної групи розміщували в Інтернеті оголошення про надання інтимних послуг молодою дівчиною разом з хлопцем або хлопцем з нетрадиційною орієнтацією, у тому числі неповнолітніми. Поспілкувавшись з потенційним «клієнтом» у месенджері, фігуранти запрошували його до заздалегідь підготовленої орендованої квартири, де вже була встановлена прихована відеокамера. Щойно «клієнт» залишався наодинці з підставним виконавцем «замовлення», підозрювані з’являлися в квартирі під виглядом правоохоронців, у тому числі з використанням на одязі символіки Національної поліції України. Погрожуючи потерпілому розголошенням обставин приватного життя або ж притягненням до кримінальної відповідальності за інтимний зв’язок з неповнолітнім, вони силою відбирали у нього готівкові кошти, а також вимагали перерахувати гроші на банківські картки.

Фігурантів, серед яких четверо наших співвітчизників та один громадянин сусідньої держави віком від 27-ми до 45-ти років, викрили співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області, спільно з працівниками відділу поліції №3 Одеського районного управління поліції №1, за силової підтримки БПОП та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Один з підозрюваних виявився діючим працівником поліції Київщини. Матеріали відносно нього будуть передані до Державного бюро розслідувань.

Наразі слідство триває. Проводяться слідчо-оперативні заходи по документуванню злочинної діяльності групи та перевіряється її причетність до інших кримінальних правопорушень.

Источник: stopcor.org

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать