Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Нова схема шахрайства на OLX: в українців крадуть десятки тисяч гривень

01 марта
21:28 2021

Шахраї продовжуть шукати все нові способи нажитись на довірливих користувачах торгового майданчику OLX. Цього разу запрацювала справді вишукана схема “розводу”, на яку можуть попастися навіть досвідчені користувачі. Пов’язана вона з безпечною угодою.

Виглядає вона наступним чином: На OLX розміщується товар з цікавою ціною, яка йде майже по низу ринку. Купити такий товар можна по безпечній угоді. Продавець товару зазвичай навіть готовий ще й опустити ціну.

Платіть по безпечній угоді – завтра відправимо. Тільки дайте свій номер телефону, щоб набрати вас коли це зробимо.

Після того, як ви оплачуєте товар по безпечній угоді, вам приходить смс з номеру OLX про те, що транзакція заморожена, і вам пропонується перейти в чат з спеціалістом технчного відділу на сайт типу olx.ua.international (домени бувають різні).

1olx.jpg (33 KB)

В цьому чаті вам повідомлять номер вашого замовлення, яке знає продавець, але у багатьох це викликає довіру, а також скажуть що потрібно зробити відміну безпечної угоди, бо гроші зависли, і потрібна оплата резервним способом. Ви робити відміну на офіційному сайті OLX, гроші вам повертають і ви відразу переконуєтесь, що це дійсно служба технічної підтримки.

Далі вам пропонують оплатити угоду резервним способом, прямо в чаті вам пропонують заповнити форму з тим же товаром, який ви хочете придбати. Після цього вам приходить смс із банку, ви вводите його тут же, і з вас знову знімається сума, яку коштує товар. Далі спеціаліст служби підтримки каже вам, що все пройшло успішно, і гроші будуть зараховані в ручному режимі, і вас буде про це повідомлено протягом 24 годин.

Через деякий час вам приходить смс від OLX про те, що знову нічого не вийшло. Оператор в чаті вибачається, і каже що гроші вам повернуть. Потім приходить форма на повернення грошей. Ви заповнюєте її, вам приходить смс з банку про підтвердження списання. Це насторожує, ви запитуєте в чаті, що це за списання, на що вам відповідають, що списання не буде, це для ідентифікації платежу. Сума в обох випадках одакова. Ви вводите дані з смс і все, з вас уже двічі зняли за товар, а оператор швидко зникає. Тому будьте обережні, і ніколи нічого не оплачуйте на не перевірених сайтах і тим більше в чатах.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать