Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Найдорожчий американський технологічний стартап готується до ринкового дебюту

10 июля
07:33 2021

Американська технокомпанія Stripe Inc, яка розробляє рішення для прийому і обробки електронних платежів, зробила перший великий крок до свого дебюту на фондовому ринку, найнявши юридичну фірму для підготовки лістинга. Як повідомляє Reuters, інвестори оцінили стартап в $95 млрд в рамках кампанії зі збору коштів в березні.

Джерела видання повідомили, що Stripe залучила Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP в якості юридичного консультанта з питань підготовки до лістинга на ранній стадії. Вони додали, що рішення про терміни дебюту на фондовому ринку ще не прийнято, і наступним кроком буде наймання інвестиційних банків наприкінці цього року. За словами двох джерел, лістинг навряд чи відбудеться цього року.

Stripe розглядає можливість виходу на біржу за допомогою прямого лістинга, а не традиційного IPO, оскільки для цього не потрібно залучати гроші, сказали два джерела, попередивши, що ці плани можуть змінитися.

Компанія Stripe, заснована у 2010 році ірландськими братами Патріком і Джоном Коллісон, щорічно обробляє транзакції на сотні мільярдів доларів для мільйонів компаній по всьому світу. У список її клієнтів входять Google Alphabet Inc, Uber Technologies Inc, Amazon.com Inc і Zoom Video Communications Inc. Інвесторами компанії є глава Tesla Ілон Маск, співзасновник PayPal Пітер Тіль і венчурний підрозділ Google.

Джон Коллісон сказав Bloomberg в інтерв'ю минулого місяця, що Stripe може одного дня стати публічною, але наразі у неї немає планів з лістинга.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать