Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

"Мрій глобально — дій локально", – Бізнесмен Павло Фукс назвав причину неймовірного успіху Ілона Маска

02 июня
08:33 2020

Відомий меценат і бізнесмен Павло Фукс поділився своїми висновками щодо фантастичного успіху Ілона Маска пов'язаного із запуском космічного корабля Crew Dragon на ракетоносії Falcon 9. Також він відповів на питання, яке цікавить весь світ: "Чому у Маска вийшло?".

Павло Фукс прокоментував успішний запуск космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска і поділився історією підкорення космосу американським "мрійником". Про це бізнесмен написав Telegram у понеділок, 1 червня.

"В американському Форбсі я знайшов яскраве підтвердження тому, що установка "Мрій глобально — дій локально" працює. Видання переопублікувало статтю 17-річної давнини про Ілона Маска", – пише Павло Фукс.

За словами бізнесмена, у 2003 році Ілон Маск вже був успішним, продавши дві компанії за 1,8 мільярда доларів. Він заробив на цих угодах 242 млн доларів.

"Ілон почав, що називається, літати в хмарах. Маск мріяв про дослідження Марса. Але виявилося, що його плани були не реалізовуються через занадто високої ціни запуску ракет", – зазначив Павло Фукс.

За словами бізнесмена, один старт ракети компанії "Боїнг", в той час, коштував 50 млн доларів. Величезна сума для приватного космічного бізнесу. Маск навіть планував купити ракету у росіян, але пізніше вирішив з ними не зв'язуватися. У підсумку виник план запустити своє виробництво ракет багаторазового використання.

"Скільки потрібно було грошей, щоб це зробити на початку "нульових"? 20 млн доларів приватних інвестицій Ілона, плюс гроші залучених інвесторів. Загальні витрати SpaceX склали 40 млн доларів", – зазначив Павло Фукс.

Також бізнесмен переконаний, що величезну роль в історії успіху Ілона Маска зіграла взаємна довіра. Люди вірили Маску та інвестували в його компанії. А Маск вірив у своїх людей. Він завжди пояснював: інші бізнесмени з мріями про підкорення космосу провалювались через те, що в їх командах не вистачало талантів. Але, водночас, Ілон повторював, що завжди є ризик якоїсь катастрофи. На його думку, з точки зору, для виживання людства, найбільше, що воно може зробити, – це створити цивілізацію за межами Землі. І єдине місце, де це дійсно можливо, – Марс.

"Через 17 років до Марса Ілону Маску ще далеко. Однак, він досяг нетривіальних локальних успіхів. Якщо космосу можна досягти приватним транспортом, значить – і колонізація інших планет цілком реальна. В майбутньому, звичайно", – резюмував Павло Фукс.

Источник: aspi.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать