Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Мін’юст почав використовувати штучний інтелект для роботи зі злочинцями

14 сентября
10:13 2020

Міністерство юстиції починає використовувати програмне забезпечення з елементами штучного інтелекту «Касандра», яке аналізуватиме можливість повторного порушення закону злочинцем, повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

«Покарання за злочин встановлює суд, але для того, щоб йому допомогти в цьому, існує документ під назвою “Досудова доповідь”, який готують співробітники пробації. Це частина Міністерства юстиції. У цьому документі описується особистість обвинувачуваного, а також оцінка ймовірності вчинення ним нових злочинів. Відповідно “Касандра” цей процес автоматизує», – розповів Малюська.

Він зазначив, що співробітник пробації, проставивши відповіді на запитання у межах програмного забезпечення, отримує оцінку ймовірності скоєння нового злочину від 0 до 97. Таку оцінку здійснює алгоритм, який за те чи інше питання дає бали, а потім їх підсумовує.

«Досить скоро “Касандра” навчиться самостійно визначати, скільки балів потрібно дати за відповідь на те чи інше питання. А через кілька років у нас буде великий масив даних, за результатами машинного навчання за яким “Касандра” навчиться аналізувати відповіді не тільки на перелік простих запитань, а й аналізувати всі інші дані, які є про злочинця», – зазначив Малюська.

До слова, у серпні Міністерство юстиції України анонсувало продаж в'язниць. Наразі відомо про підготовку до продажу трьох «лотів» – Ірпінського виправного центру № 132, Південної виправної колонії № 51 та Львівської виправної колонії № 48, проте жоден із них на торги ще не виставлений.

Источник: zaxid.net

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать