Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Маск запитав у підписників, куди йому краще пожертвувати свої гроші

10 января
13:45 2021

Засновник Tesla Ілон Маск, який напередодні став найбагатшою людиною у світі, задумався про те, щоб активніше зайнятися благодійністю. У своєму Twitter він попросив підписників порадити йому способи пожертвувати свої статки, які «дійсно принесуть користь». За його словами, знайти підходящі ініціативи куди складніше, ніж здається.

У порівнянні з деякими іншими мільярдерами Ілон Маск – «неофіт в філантропії», пише Forbes з посиланням на Bloomberg. Наприклад, Білл Гейтс і Уоррен Баффет пожертвували «десятки мільярдів» готівкою та акціями і запустили ініціативу Giving Pledge («Клятва дарування»), в рамках якої вони закликають бізнесменів віддати на благодійність половину своїх статків.

Ілон Маск також підписався на Giving Pledge, але поки що, за даними Quartz, пожертвував лише близько $257 млн, це 0,001% від своїх статків.

Для порівняння, глава Amazon Джефф Безос, який тепер займає другий рядок списку найбагатших людей світу, в минулому році пообіцяв виділити $10 млрд на боротьбу зі зміною клімату, а в листопаді роздав $791 млн 16-ти екологічним групам, зазначає Bloomberg.

Втім, Маск стверджує, що не прагне накопичувати якомога більше грошей і має намір продати все своє матеріальне майно, щоб профінансувати колонізацію Марса. Раніше в інтерв'ю він заявляв, що планує виділити на цю ініціативу якомога більше доступних йому засобів.

«Я хочу показати, що серйозно ставлюся до цього. Справа не в особистому споживанні. Люди будуть нападати на мене, казати: «О, в нього є всі це майно». Добре, тепер у мене його немає. Фактично, у мене не буде ніякої власності з грошовою вартістю, крім акцій», – зазначив бізнесмен.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать