Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Марсохід Perseverance відзвітував про нове відкриття

07 июля
03:33 2021

Ровер Perseverance надіслав нові знімки з далекого Марса. На отриманій панорамі можна розглянути кратер Езеро, а сам марсохід з моменту посадки в лютому цього року проїхав вже 1,12 кілометра.

Новий марсохід здатний не тільки автономно пересуватися по поверхні Червоної планети, але і фотографувати навколишні його ландшафти.

Часто ці знімки публікуються в Twitter, де ровер розповідає про свої пригоди. Цього разу Perseverance здійснив чергову зупинку з метою дослідження кратера Езеро на предмет ознак стародавнього життя.

1ErOBvf2ChIIDn7JENONELj325634232.gif (5.05 MB)

“Я дістався до наступного пункту призначення, звідки відкривається вид на місце, яке ми називаємо “Сеіта”. Це район дюн з деякими цікавими для дослідження об’єктами всередині і навколо нього. Я буду стежити за місцевістю звідси, займаючись наукою здалеку, а потім розгорнуся і продовжу дослідження”, — написав ровер, прикріпивши інформацію про своє місцезнаходження.

Шестиколісний ровер знаходиться на самому початку своєї місії. Він постійно віддаляється від місця посадки і вертольота. Зараз він досяг району, де є безліч об’єктів для вивчення, включаючи дюни і дно пересохлого озера.

Источник: bizua.org

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать