Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Кіберполіція викрила шахрая, який заробив понад 4 мільйони гривень

17 июля
04:23 2020

Житель Черкас пропонував послуги з придбання автівок на іноземних інтернет-аукціонах. Однак, після отримання грошей від клієнтів – чоловік зникав. Збитки завдані потерпілим становлять понад 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Черкащини, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, викрили у шахрайстві 30-річного місцевого жителя.

Кіберполіція встановила, що чоловік під виглядом придбання для клієнтів автомобілів преміум класу, незаконно заволодів їх грошима.

Зловмисник пропонував послуги з купівлі автівок на закордонних інтернет-аукціонах, з подальшим їх розмитненням, постановкою на облік та сертифікацією. Втім, взяті на себе обов'язки фігурант не виконував та після отримання грошей – зникав.

За розробленою схемою, при реєстрації на аукціоні чоловік вказував данні покупця. Далі він отримував документи, де було зазначено, що клієнт переміг в аукціоні. Однак, в подальшому зловмисник не сплачував вартість лоту.

За попередніми даними, сума збитків сягає понад 4 мільйони гривень. Правоохоронці встановлюють повне коло потерпілих осіб.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Чоловіку оголошено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває слідство.

Источник: stopcor.org

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать