Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Карикатурист висміяв озлоблених поліціянтів у Росії, які трусять незалежного журналіста (фото)

30 июля
18:18 2021

Днями у Москві відбулися обшуки в сім'ї головного редактора видання The Insider Романа Доброхотова. У редакції видання припустили, що обшуки пов'язані зі справою про наклеп, яку відкрили за заявою голландського журналіста Максиміліана Ван дер Верффа. The Insider пише, що обшуки провели також у родичів Доброхотова, але не вказує, у кого саме.

The Insider повідомляв, що голландський журналіст за винагороду поширював «інформацію» про збитий на сході України малайзійський літак рейсу МН17.

Журналісти та аналітики солідарні, що обшуки в Романа Доброхотова відбуваються як через його участь у розслідуванні збиття малазійського Боїнга МН-17, так і через інші резонансні розслідування видання.

Розслідувач Bellingcat Христо Грозєв повідомив російському каналу «Дождь», що разом із Романом вони займалися розслідуванням щодо голландського журналіста Макс ван дер Верффа, який періодично виступав із «спростуваннями офіційної версії» збиття «малазійського боїнга».

За словами Грозєва, йому та Доброхотову вдалося знайти підтвердження того, що ван дер Верфф працював на ГРУ РФ. Саме заява ван дер Верффа, за словами Грозєва, стала причиною обшуків у помешканні Доброхотова.

Художник Сергій Йолкін не зміг оминути увагою цю історію та зобразив в останній роботі озлобленого персонажа, який є уособленням твердолобих поліціянтів в Росії.

1jpg_08.png (171 KB)

Робота Сергія Йолкіна

The Insider – незалежне видання, яке спеціалізується на журналістських розслідуваннях та перевірці фактів. Журналісти цього видання доклали чимало зусиль, щоб об'єктивно висвітлити отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, журналістів Володимира Кара-Мурзи і Дмитра Бикова, а також збиття рейсу МН17.

Додамо, що художник Сергій Йолкін створив роботу про те, як влада розв'язує питання з небажанням росіян вакцинуватися.

Источник: glavcom.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать