Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Ілон Маск намагався пояснити авторці «Гаррі Поттера», що таке біткоїн

16 мая
21:05 2020

Засновник компанії Tesla Ілон Маск вступив у дискусію у Twitter, яку розпочала відома британська письменниця, авторка «Гаррі Поттера», Джоан Роулінг.

Роулінг звернулась до своїх читачів у соцмережі із проханням пояснити, як працює криптовалюта біткоїн.

I don’t understand bitcoin. Please explain it to me.

— J.K. Rowling (@jk_rowling) May 15, 2020

«Я не розумію біткоїн. Будь ласка, поясніть мені», — написала Роулінг у Twitter. Твіт отримав багато відповідей від прихильників цієї валюти, а також від тих, хто виступає проти криптовалют.

People are now explaining Bitcoin to me, and honestly, it’s blah blah blah collectibles (My Little Pony?) blah blah blah computers (got one of those) blah blah blah crypto (sounds creepy) blah blah blah understand the risk (I don’t, though.)

— J.K. Rowling (@jk_rowling) May 15, 2020

Зрештою, Роулінг написала: «Мені люди зараз пояснюють біткоїн, і якщо чесно, це ла-ла-ла колекціонування (Мій маленький поні?), ла-ла-ла комп‘ютери (маю такий), ла-ла-ла крипто (звучить лячно), ла-ла-ла розуміти ризик (я не розумію)».

На цей твіт відповів Ілон Маск, який погодився з нею, але натякнув, що випуски валюти, які зараз проводять центробанки, намагаючись врятувати свої країни від пандемії, зменшують довіру до традиційних валют і підвищують шанси криптовалют.

Pretty much, although massive currency issuance by govt central banks is making Bitcoin Internet money look solid by comparison

— Elon Musk (@elonmusk) May 15, 2020

«Це так, хоча на тлі масштабних випусків валют державними центробанками, інтернет-гроші біткоїн мають гарний вигляд», — йдеться у твіті Маска.

На відміну від традиційних валют, центробанк жодної країни не випускає біткоїн. Натомість його випуск фіксується у публічному записі. Криптовалюту захищено технологією блокчейн. Попри сподівання своїх творців, біткоїн все ще не став поширеною валютою у світі.

Источник: ukrainian.voanews.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать