Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Глава кіберполіції судиться з НАЗК через перевірку способу життя. ЗМІ виявили у його родини незадекларований будинок і дорогі авто

02 октября
15:53 2020

Керівник департаменту кіберполіції Олександр Гринчак подав позов до Окружного адміністративного суду Києва проти Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомили у пресслужбі ОАСК.

«Позивач просить суд визнати протиправним здійснення НАЗК моніторингу способу його життя та зобов’язати НАЗК припинити такий моніторинг. На його думку, правове регулювання порядку проведення моніторингу способу життя осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на сьогодні відсутнє», — розповіли в суді та додали, що питання про відкриття провадження в адміністративній справі вирішується.

Зазначимо, напередодні вийшло інтерв’ю керівника НАЗК Олександра Новікова «Українській правді», в якому він заявив, що за результатами журналістських розслідувань програм «Схеми», «Слідство.Інфо» та Bihus.Info агентство розпочало моніторинг способу життя 17 посадовців Керівник НАЗК Новіков розповів про долю історій з годинником Венедіктової, подарунком Баканову від Суркіса й повну перевірку декларації Киви .

У серпні 2020 року «Слідство. Інфо» оприлюднило матеріал про начальника департаменту кіберполіції, в якому йшлося, що полковник Гринчак не задекларував житлову нерухомість у Києві вартістю щонайменше 7,5 млн гривень.

Двоповерховий будинок у котеджному містечку «Італійський квартал» на Оболоні розрахований на дві родини, одна з його половин, площею 221 кв. м, оформлена на матір правоохоронця – Людмилу Гринчак, яка не мала доходів для такої купівлі у 2016 році.

До 2020 року Олександр Гринчак декларував матір як члена родини, але нерухомість у котеджному містечку не вказував. Також у декларації зазначено, що кіберполіцейський їздить на Lexus GX 460 (2016 року випуску), що належить його батьку Василю Гринчаку, який теж раніше працював у МВС. Вартість авто на вторинному ринку — 1,2 млн гривень.

Окрім цього, дружина Олександра Гринчака їздить на автомобілі Lexus RX 350 (2012 року випуску) вартістю 700 тисяч гривень, який їй нібито подарувала її мати — Валентина Тетерина, у квартирі якої нібито живе подружжя Гринчаків. Журналісти з’ясували, що батьки подружжя не мають таких доходів, щоб придбати коштовні авто.

За 2019 рік Олександр Гринчак задекларував 472 тисячі гривень зарплати, а його дружина Тетяна Гринчак — 120 тисяч гривень, які їй подарувала мати.

Источник: babel.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать