Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

General Motors організовує промисловий видобуток літію в Каліфорнії

19 июля
23:25 2021

General Motors стала першим й головним інвестором нового проекту з видобутку літію поруч з Лос-Анджелесом. Ініціативу «Hell's Kitchen" (Пекельна кухня) очолить австралійська Controlled Thermal Resources (CTR), яка спеціалізується на видобутку і переробці мінералів за допомогою поновлюваних джерел енергії.

Видобутий літій відправлятиметься на заводи GM для виробництва енергоефективних акумуляторів Ultium.

Як правило, літій видобувається двома способами: шляхом видобутку твердих порід або через вилучення мінералу з покладів розсолу. Обидва підходи досить ефективні та економічно рентабельні, однак вони регулярно зазнають критики через негативний вплив на навколишнє середовище. Системи CTR обіцяють позбавити General Motors від подібної критики за рахунок поновлюваних джерел енергії. Австралійська компанія покладається на геотермальну енергію, вироблену за допомогою джерел на озері Солтон-Сі.

За заявами CTR, в Hell's Kitchen буде використовуватися замкнутий процес прямої екстракції, який буде повертати відпрацьований розсол в підземні джерела. Таким чином проект буде забезпечувати General Motors чистим літієм для акумуляторів без традиційних відходів, які створюють гірничодобувні підприємства. Офіційний запуск і перші поставки Пекельної кухні призначені на першу половину 2024 року.

«Забезпечуючи безпеку та локалізуючи ланцюжок поставок літію в США, ми допомагаємо забезпечити виробництво потужних й доступних електромобілів з великим запасом ходу, а також допомагаємо пом'якшити вплив на навколишнє середовище та вивести на ринок більше недорогого літію. GM сподівається на співпрацю з CTR, а також з керівниками штатів і місцевою владою для досягнення цих цілей», — повідомив віце-президент GM по глобальній розробці продуктів, закупівель і ланцюжку поставок Дуг Паркс.

Спільний проект GM і CTR — це частина глобальної стратегії, в рамках якої автовиробник збирається повністю відмовитися від бензинових автомобілів до 2035 року. Центральний елемент цього плану — модульна платформа для електромобілів і акумулятори Ultium. General Motors вже зареєструвала 49 патентів і зараз очікує підтвердження для ще 45 заявок на нові елементи живлення. Передсерійне виробництво батарей Ultium почнеться у 2023 році.

З метою налагодити випуск нових акумуляторів GM також виділила $ 35 мільярдів на інвестиції в електромобілі та безпілотний транспорт. Велика частина коштів піде на підтримку великих підприємств, які зараз будуються в декількох штатах по всій території США. У співпраці з південнокорейською LG Chem General Motors будує два великих підприємства — в перспективі американські заводи автовиробника забезпечать щорічний випуск акумуляторів ємністю 70 ГВт * рік.

Источник: ua-electro.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать