Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Фільм «Віднесені вітром» прибрали з сервісу HBO Max на тлі протестів у США

10 июня
15:15 2020

Стримінгова платформа HBO Max на тлі протестів у США тимчасово прибрала з відкритого доступу фільм «Віднесені вітром» (Gone with the Wind) 1939 року.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Представник HBO пояснив, що стрічка 1939 року «зображує деякі етичні та расові забобони, які, на жаль, були поширеним явищем в американському суспільстві». При цьому в HBO пообіцяли згодом повернути фільм, але «разом з обговоренням його історичного контексту і осудженням тих самих зображень». Хоча фільм планують повернути без змін.

Рішення в HBO ухвалили після критики сценариста Джон Рідлі, який отримав «Оскар» за сценарій до фільму «12 років рабства». Рідлі напередодні опублікував колонку на Los Angeles Times, розкритикувавши «Віднесені вітром» і закликавши HBO прибрати стрічку з доступу, оскільки вона «увічнює деякі найболючіші стереотипи щодо кольорових людей».

Раніше «Віднесені вітром» критикували через зображення афроамериканців і романтизацію рабства. У 1940 році чорношкіра акторка Гетті МакДенієл, яка у фільмі зіграла няньку Скарлетт ОʼГари, яку всі називають Маммі, стала першою афроамериканкою, яка отримала «Оскар». Її нагородили за кращу жіночу роль другого плану. Через расову сегрегацію МакДенієл на церемонії сиділа окремо від своїх колег по фільму.

Источник: thebabel.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать