Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Фахівці розповіли, як захистити зір під час використання комп’ютерів та смартфонів

12 октября
04:53 2020

Загальновідомо, що час, проведений перед екранами та моніторами, сильно впливає на зір. Особливо помітно це стало під час карантину, коли у світі було зафіксовано аномальну кількість синдромів комп’ютерного зору та перенапруження очей. Їхніми ознаками є головний біль, відчуття втоми, напруга або біль в очах, помутніння зору, свербіж та почервоніння очей, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

До Всесвітнього дня зору, який відзначався у четвер, фахівці дали кілька порад, які допоможуть захистити свій зір від впливу комп’ютерів та ґаджетів:

Користуйтесь правилом 20:20. Робіть перерви під час роботи за комп’ютером. Через кожні 20 хвилин відводьте очі від монітору на 20 секунд. Це допоможе суттєво зменшити навантаження на зір.

Зменшіть яскравість екранів. Варто також відкоригувати кольори, аби зменшити кількість синього світла, яке шкодить вашим очам. Але не перестарайтесь – ви повинні чітко бачити текст, а не напружувати очі, щоб його прочитати.

Частіше моргайте. Коли ви тривалий час вдивляєтесь в екран, ви починаєте моргати значно рідше. Через це очі не отримують достатньої кількості вологи і пересихають. Тоді вони стають втомленими та надміру чутливими. Отже потрібно намагатись моргати частіше.

Розташуйте монітор правильно. Монітор повинен знаходитись на відстані 55-70 см від ваших очей. На додаток до цього, центр екрану повинен перебувати на 10-15 градусів нижче рівня очей. Сидіти на стільці потрібно прямо, не горблячись.

Носіть окуляри. Обов’язково вдягайте окуляри із спеціальним захисним шаром під час роботи за комп’ютером. Переконайтесь, що ваш рецепт на них дійсний.

Відвідайте свого лікаря. Якщо ваші симптоми не зникають або погіршуються, відвідайте свого лікаря. Не варто також легковажити профілактичними оглядами, які рекомендується проходити раз на шість місяців.

Источник: wworld.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать