Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Експерти розповіли про мережі 5G: міфи та реальність

17 апреля
12:29 2021

П’яте покоління мобільного зв’язку в даний час викликає безліч суперечок і чуток. Нова технологія породжує безліч безглуздих міфів. Розглянемо найпопулярніші з них.

Міфи про 5G

Шкідливе випромінювання

Противники впевнені, що 5G може спровокувати багато хвороб: порушення зору, розлад психіки і сну, алергію, рак. Є навіть ті, хто стверджує, що новий стандарт зв’язку сприяє поширенню коронавірусу.

Але робота 5G заснована на тих самих принципах, що і 2G, 3G, 4G, а також телебачення і GPS. На даний момент не існує доказів, що мобільні мережі, здатні збільшувати ризик будь-яких захворювань. А віруси і зовсім не передаються через електромагнітне випромінювання.

5G вбиває птахів

Люди просто зв’язали воєдино 2 події. У 2018 році в парку Гааги сталася масова загибель птахів. Оскільки на території парку проводилися випробування мережі нового стандарту 5G, люди вирішили, що це і викликало загибель пернатих. Однак, випробування, які тривали всього 1 день пройшли за кілька місяців до цієї сумної події.

5G пошкоджує ДНК

Це неправда, оскільки дані мережі використовують низькочастотні неіонізуючі радіохвилі в діапазоні набагато нижче, ніж, випромінювання, що створюється усім відомою мікрохвильовкою.

5G знищить 4G

Зв’язок 5-го покоління без сумніву розвантажить 4G, адже багато абонентів перейдуть на 5G. Так колись 4G не знищила, а розвантажила 3G, а 3G допомогла впоратися з навантаженням 2G. В результаті зв’язок у всіх стане швидше і краще.

5G створює електромагнітне забруднення

Це не зовсім так, адже даний вид забруднення існує вже дуже давно: його генерує безліч сучасних приладів і пристроїв.

Швидкість інтернету все одно залишиться такою самою

Існує думка, що не важливо який буде зв’язок: 3G, 4G і 5G, швидкість інтернету від цього не збільшиться. Оператори просто вводять народ в оману. Це не так, адже середня швидкість в мережах 5G в кілька разів вище. А кількість перешкод при цьому менше за рахунок більш високої щільності вишок. П’яте покоління мобільного зв’язку здатне витримати майже мільйон одночасних підключень. Тому мережа 5G набагато стабільніше, швидше і надійніше.

Цілком зрозуміло, що багато з цих припущень викликають тривогу. Борці з 5G не дрімають, намагаючись знайти нові докази і факти про шкоду нової технології. А поки тестування безпеки телекомунікаційного стандарту нового покоління триває. І з кожним днем ​​світ все більше переходить на цей вид мобільного зв’язку.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать