Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Експерти розповіли, на що звернути особливу увагу при виборі смартфону в 2021 році

18 апреля
21:06 2021

На сьогоднішній день смартфон це найпопулярніший гаджет. Найчастіше, покупка нового девайса відбувається через поломку попереднього, для власного статусу або в гонитві за інноваціями. Ринок смартфонів настільки великий, що у всьому його різноманітті може заплутатися навіть професіонал. Тому важливим є правильний підхід до вибору нового телефону.

Операційна система

Це найважливіший критерій вибору, як би дивно це не звучало.

Android від Google лідер серед всіх існуючих ОС.

iOS від Apple – суперник Андроїд.

Радити якусь ОС вкрай складно, обидві мають як свої переваги, так і ряд недоліків, які намагаються виправити. Тому вибір у більшості відбувається виключно з особистих уподобань.

Діагональ і роздільна здатність

Ідеального розміру телефону не існує, знову-таки це особиста примха кожного. Зараз в основному топові моделі мають діагональ 6 і більше дюймів. Досить значні розміри, але незручності, які з цим пов’язані, компенсуються рядом можливостей – зручніше працювати, дивитися відео, грати. Ну а для тих, хто любить компактні моделі – кращий вибір – діагональ в 5 дюймів.

Технологія виготовлення екрана

Існує три тиру дисплея

  • TN – низька якість картинки, поганий кут огляду
  • IPS – хороша передача кольору і кут огляду, найбільш поширений вид дисплея на сьогоднішній день
  • OLED (AMOLED, POLED, Super AMOLED, Dynamic AMOLED) – соковита картинка, ідеальний контраст. Поки це вершина інженерної думки.

Частота оновлення екрану

Для звичайного використання телефону досить частоти оновлення – 60/90 ГЦ. У деяких флагманських моделей цей показник дорівнює – 90/120 Гц, але це призводить до істотного скорочення автономної роботи.

Виріз для камери

Найчастіше можна зустріти три види вирізів під камеру:

  • U-подібний
  • O-подібний
  • «Моноброва», або «Чубчик» – йде поступово в небуття.

З приводу того, що краще і красивіше палкі суперечки не припиняються, але підекранні версію хорошої якості поки ще не придумали, тому доводиться задовольнятися тим, що є. Є ще альтернатива – висувна камера, але експерименти з такою не увінчалися успіхом.

Матеріал корпуса

Чого тільки не використовують для обробки телефону – метал, скло, шкіра, дерево, кераміка. А ще – гума і навіть сталь. Проте, частіше за все виробники вибирають пластик, у якого є цілий ряд переваг – легкість, зносостійкість, міцність. Ну а щоб залучити покупця використовують яскраві кольори, поєднання мату і глянцю, градієнтні переходи.

Процесор і відеоадаптер

Головне, це пам’ятати, що ні кількість ядер, ні тактова частота не показники продуктивності смартфона. Важливіше в гаджеті техпроцес, оптимізація та архітектура.

Що пропонує ринок в 2021 році:

  • Snapdragon – відомий виробник для флагманських Android-смартфонів. У них найефективніший графічний відеоадаптер Adreno. Можна сміливо назвати його кращим для ігор.
  • Helio – чіпи з Тайваню. У них використовуються прискорювачі PowerVR і Mali. У продуктивності не поступаються брендовим конкурентам.
  • Dimensity – чіпсети MediaTek
  • Exynos – процесори від компанії Samsung
  • Kirin – платформа для смартфонів Huawei та Honor.
  • Apple AX – серія процесорів, що зустрічаються тільки в продукції компанії з Купертино.

Полегшити вибір допоможуть синтетичні тести (бенчмарки), чим вище бал по тесту, тим потужніше пристрій.

Пам’ять

Швидкість роботи телефону прямо залежить від кількості оперативної пам’яті. Мінімальна кількість якої, для адекватної роботи, має бути не менше 4 ГБ. У флагманів цей показник досягає 16 ГБ. Тут варто пам’ятати, що оперативна пам’ять – зайвою не буває.

Ємність акумулятора. Швидка і бездротова зарядка. USB Type-C

Один з важливих параметрів – час автономної роботи телефону. Мінімальний показник ємності батареї для зручності використання – 4000 мА * г.

Зручна функція, на яку варто звернути увагу – це бездротова зарядка.

Ще одне приємне доповнення – можливість екстрено підзарядити телефон в найкоротші терміни. Сучасні моделі вже йдуть зі швидкою СЗП в комплекті.

Кабель USB Type-C – сучасний смартфон складно уявити без цього девайса.

Кількість камер та їх роздільна здатність. Функція оптичної стабілізації

Перед тим як вибрати модель телефону, радимо ознайомитися з результатами тестів «незалежних» сайтів типу DXOMark. Їх тести вельми правдиві і можна без зусиль оцінити якість відео та фотозйомки.

2 SIM-карти. eSIM

Дві SIM-карти це можливість використовувати послуги від різних операторів, розділити робоче і особисте життя.

Нове слово в телефонії – eSIM. Поки у нас ця технологія лише на стадії розвитку.

Wi-Fi п’ять і шість G

У зв’язку з низкою складнощів, технологія 5 і 6 G найближчим часом в Україні навряд чи з’явиться, а значить, про покупку телефону з підтримкою таких функцій говорити безглуздо.

Источник: gsminfo.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать