Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Економія Маска: Tesla хоче продавати в Китаї електромобілі з гіршими батареями

27 мая
19:55 2020

Компанія Tesla подала до уряду Китаю заявку на продажі нових версій Model 3 з дешевшими літій-залізо-фосфатними акумуляторами.

Новими акумуляторами планують обладнати останню партію електромобілів, які збирають в Шанхаї.

Компанія направила заявку на отримання дозволу на продаж нових Model 3 до китайського міністерства промисловості.

Також зазначається, що электромобили Tesla китайської збірки будуть першими, які випускатимуть не з акумуляторами Panasonic.

Нагадаємо, Tesla уклала контракти з LG Chem та CATL для виготовлення акумуляторів для своїх автомобілів. Згодом стало відомо, що електромобілі американської компанії можуть оснащувати літій-залізо-фосфатними батареями.

Такий тип акумуляторів менш популярний в автомобільній промисловості і в основному використовується в деяких китайських електромобілях через меншу щільність енергії та меншу вартість.

Варто зазначити, що характеристики Model 3 з новими батареями LFP не змінилися. Однак головною перевагою таких акумуляторів є те, що вони не використовують кобальт, який є дорогим, а часом і суперечливим мінералом. Більше того, ці батареї є більш безпечними у випадку виникнення проблем – вони горять не так швидко, як деякі інші літій-іонні батареї.

Источник: autogeek.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать