Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Crew Dragon від SpaceX став найдовговічнішим космічним кораблем Америки

09 февраля
16:57 2021

Crew Dragon від SpaceX офіційно став найдовготривалішим космічним кораблем американських астронавтів з коли-небудь побудованих, побивши 84-денний рекорд, встановлений місією Skylab-4 Apollo майже півстоліття тому.

Crew Dragon вдалося побити цей рекорд так швидко, тому що NASA в кінцевому підсумку вирішило об’єднати свою існуючу ракету Saturn і досвід, виробничі можливості і бюджет космічного корабля Apollo CSM, щоб повністю вкластися в програму Space Shuttle. Space Shuttle кожен раз вимагав ремонту і майже повного розбирання і повторного складання, а також великих доопрацювань більшості компонентів двигуна. Частково через ці крайні недоліки і катастрофічно фатальні невдачі при запуску всього через п’ять років після свого дебюту, Shuttle так і не зміг наблизитися до реалізації свого обмеженого, але все ще сильного потенціалу.

В результаті NASA перейшло від Saturn I, Saturn V і CSM – комбінації, яка дозволяла запускати космічні станції з одним запуском, багатомісячних пілотованих космічних польотів і програми Apollo – до Space Shuttle, якоря, який повернув амбіції космічним агентствам на низьку навколоземну орбіту. NASA зрештою приєдналося до міжнародної ініціативи по створенню Міжнародної космічної станції (МКС), програми, яку Shuttle підтримав декількома десятками запусків найважливіших модулів, компонентів і місій з постачання.

Після 20 успішних місій Cargo Dragon без екіпажу на МКС і назад за останні 9 років, кожна з яких провела на орбіті близько місяця, третій запуск SpaceX Crew Dragon вже побив рекорд США по тривалості перебування пілотованого космічного корабля на орбіті.

Skylab-4 і SpaceX Crew-1 були запущені майже в один день, а це означає, що сьогодні виповнюється 47 років з дня повернення в атмосферу і приземлення місії Skylab-4.

Загалом, всі оперативні місії Crew Dragon, з яких Crew-1 є першою, повинні провести на орбіті близько 180 днів між запуском і поверненням. Оскільки це перший космічний корабель США (і перший приватний космічний корабель), що почав спробу такого тривалого космічного польоту, очевидно, що існує деяка невизначеність і немає гарантії, що ця перша спроба не буде перервана, але планується, що капсула Crew Dragon C207 відлетить від МКС без проблем і безпечно поверне на Землю екіпаж з чотирьох астронавтів десь в травні 2021 року.

Источник: root-nation.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать