Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Через заборону на експорт нікелю Tesla зведе в Індонезії нове підприємство

08 февраля
23:06 2021

Tesla хоче домовитися з Індонезією про виробництво акумуляторних батарей й вже підготувала інвестиційний проект.

Американський автовиробник вирішив зосередитися саме на Індонезії, адже країна відома своїми покладами нікелю.

Нікель є одним з основних матеріалів, що використовуються у виробництві катодів для акумуляторних елементів, які використовуються в електромобілях.

Про можливість зведення нового підприємства Tesla в Індонезії почали говорити ще минулого року. Це сталося після того, як глава Tesla Ілон Маск звернувся до гірничих компаній з проханням збільшити виробництво нікелю. Після цього стало відомо про те, що американська компанія вела перемовини не лише про видобуток нікелю, а й можливість побудувати в країні завод акумуляторів.

Зведення нового підприємства в Індонезії необхідне через заборону на експорт нікелевої руди, яка повинна сприяти розвиненню цієї галузі в країні. Тобто компанії, які хочуть користуватися ресурсами, повинні будувати свої підприємства в Індонезії.

Варто зазначити, що заступник керівника у сфері інвестицій та видобутку корисних копалин Індонезії Септіан Харіо Сето підтвердив, що Tesla направила владі країни інвестиційну угоду. Він наголосив, що найближчим часом члени індонезійського уряду проведуть зустріч з представниками Tesla й обговорять не тільки питання видобутку нікелю, а й ще деякі. Однак, які саме, Сето не уточнив.

Источник: autogeek.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать