Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Британія виділила на порятунок технологічних стартапів $1,6 млрд

21 апреля
07:24 2020

Влада Великої Британії оголосила про пакет підтримки в розмірі 1,25 млрд фунів ($1,6 млрд) на допомогу технологічним стартапам, які постраждали від пандемії коронавірусу. Про це повідомляє CNBC.

Стартапи по усій країні потребують фінансової допомоги. Між тим, у Франції та ФРН їхнім конкурентам був наданий доступ до фондів в 4 млрд євро ($4,4 млрд) та 2 млрд євро відповідно.

Багато молодих технофірм повідомили, що не змогли отримати доступ до надзвичайних фондів, відведених для малого бізнесу, оскільки не відповідали певним критеріям, зокрема не мали, історії стабільного прибутку. Для технологічних компаній, які фінансуються венчурним капіталом, цілком нормально розставляти пріоритети не на прибутки, а не плани заробити гроші в майбутньому.

План порятунку, оприлюднений міністром фінансів Великобританії Ріши Сунаком в понеділок, складається з двох ініціатив. Перша – це кредитна схема на суму 500 млн фунтів для стартапів з високими темпами росту, які націлена, в першу чергу, на фірми на ранній стадії розвитку.

Британські стартапи, які не котируються на біржі, отримають право на кредити в розмірі від 125 000 до 5 млн фунтів, при цьому інвестори будуть виділяти приватне фінансування. Щоб мати право претендувати на цю допомогу, стартапи повинні були залучити не менше 250 000 фунтів від інвесторів за останні п’ять років.

«Наші стартапи та компанії, які проводять дослідження та розробки, є однією з наших сильних економічних можливостей та зможуть прискорити наш ріст після коронавірусної кризи», – сказав Сунак.

Решта 750 млн фунтів призначені для малих та середніх компаній, які займаються дослідженнями та розробками. Кошти видаватимуться в вигляді кредитів та грантів британським інноваційним агентством Innovate UK. Очікується, що перші платежі будуть здійсненні в середині травня.

Источник: mind.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать