Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Автомобільний стартап Nikola назвали мильною бульбашкою та аферою

11 сентября
20:23 2020

Всього два дні тому компанія уклала контракт з General Motors, в рамках якого буде налагоджено спільне виробництво електромобілів. Після цього акції Nikola підскочили в ціні у півтора рази. А тепер стартап назвали звичайним мильним пузирем.

Таку заяву зробив колишній міноритарний акціонер Nikola – аналітична компанія Hindenburg Research. Вона випустила звіт, в якому зібрала множинні факти обману. У ньому стартап називається витонченим шахрайством, побудованим на десятках брехливих тверджень засновника і виконавчого голови Тревора Мілтона.

Hindenburg Research звинувачує Мілтона в кумівстві та озвучуванні завідомо неправдивих тверджень. Компанія заявляє, що Мілтон призначив свого брата Тревіса керівником підрозділу з виробництва водню. Розслідування показало, що його попереднім досвідом роботи була заливка бетону і будівництво сараю в якості субпідрядника.

Також американська компанія часто використовувала обман в своїх рекламних роликах.

Наприклад, щоб змусити «інноваційну» вантажівку Nikola One їхати, його просто відбуксирували на пагорб, з якого автомобіль на холостому ходу з’їхав на дорогу – про це розповів колишній співробітник компанії.

Його слова можна підтвердити тим фактом, що ні в одному з численних промороликів Nikola її транспорт ніколи не починає рухатися на камеру: найчастіше він стоїть, зрідка вже котиться по дорозі.

Источник: avtosota.com

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать