Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Арахамія повідомив, в чому полягає сенс блокування в Україні соцмереж Вконтакте та Однокласники

19 мая
16:16 2020

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів своє бачення з приводу блокування російських соціальних мереж в Україні. Про це він розповів під час бесіди з журналісткою Наталією Влащенко на телеканалі ZIK, 18 травня.

На питання Влащенко, в чому полягає сенс блокування російських соціальних мереж, Арахамія відповів, що вся справа у відсутності модерації цих сайтів, де, на його думку, міститься багато пропаганди. За його особистими переконаннями, такі соцмережі як Вконтакте не повинні транслюватися у вільному доступі в Україні. При цьому нардеп зазначив, що його син любить відвідувати цю соціальну мережу, де він слухає музику. Крім того, мотивом також є зниження фінансування рекламних компаній у цих соцмережах.

"Коли тільки впроваджувалися ці санкції, мені здавалося як ІТ-шнику, що для мене не складає ніяких труднощів перепідключитися через VPN, і що це ніяк не відіб'ється на статистиці використання російських сервісів. Але життя показало зовсім іншу картину. І дійсно, відбулася міграція в інші соцмережі, і що найголовніше — всі рекламні бюджети, які раніше були в Yandex і Mail.ru Facebook, Instagram", — зазначив він, підкресливши, що ідею із закриттям Telegram особисто він не підтримує.

"Що стосується Telegram — це дивні еротичні фантазії окремих депутатів. Я розумію, чому вони хочуть це зробити, тому що з неї ллється багато неперевіреної інформації. Я думаю, варто навіть припинити це обговорювати", — підсумував він.

Треба відзначити, що в Росії з обуренням поставилися до блокування їх сайтів. Про це стало відомо з повідомлення МЗС РФ. На думку російських дипломатів, в черговий раз українське керівництво продемонструвало відсутність бажання до діалогу. Рішення щодо блокування "Вконтакте" і "Однокласників", а також інших сайтів назвали "зачисткою інформаційного простору країни від альтернативних точок зору".

Источник: aspi.com.ua

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать