Новости Днепра


Новости Днепра и Украины

Річка Самара у критичному стані, — Олексій Ангурець

13 июля
19:14 2020


Риба у Самарі загинула через забруднення водойми. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній раді. Начальник управління з питань екології, енергоефективності та зеленої економіки Олексій Ангурець розповів, що Самара нині у критичному стані як і більшість малих річок регіону. На водойму виїхали представники обласної ради та адміністрації, профільні експерти, співробітники риб- та екоінспекції. У 6 точках річки на відрізку близько 5 км були виконані експрес вимірювання. Їх провели екологи обласного центру екомоніторингу. За попередніми даними, зафіксоване підвищення солоності та мінералізації. Тому воду взяли і для лабораторних аналізів. Результати очікуються до кінця тижня.

«Негативним комплексним фактором є неконтрольоване скидання від суб’єктів господарювання, які знаходяться на малих річках. Це і будинки відпочинку, і домогосподарства. Окрім того, висока мінералізація води показує певний вплив можливих підприємств», — розповів начальник управління з питань екології, енергоефективності та зеленої економіки Дніпропетровської обласної ради Олексій Ангурець.

Вже за результатами лабораторних аналізів, комісії облради та облдержадміністрації визначаться, чи потрібно терміново чистити Самару та як вцілому покращити стан річок Дніпропетровщини.

Нагадаємо, минулого тижня у Самарі поблизу Орлівщини масово загинула риба.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

Запись Річка Самара у критичному стані, — Олексій Ангурець опубликована здесь — Главный новостной портал города Днепр.

Статьи по теме

0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать